toepassingen van 3d scanning

Wat we voor u kunnen betekenen

BC Studio biedt 3D scanning diensten aan voor zowel kleine als grote bedrijven in zeer diverse sectoren.
Toepassingen van 3D scanning zijn te vinden in de industrie, maar ook in product marketing, in de kunst- en designsector, in de medische sector en alles daartussen.

U kan bij ons terecht voor 3D scans van een voorwerp, een ruimte en zelfs van mensen of lichaamsdelen. De versatiliteit van onze scanner zorgt ervoor dat zowel fijne details als grote onderdelen vlot gescand kunnen worden.

Op basis van deze 3D scans leveren wij u een 3D model aan dat een waarheidsgetrouwe en zeer accurate representatie van de werkelijkheid is.

  • 3D scanning is een techniek die we toepassen om uiterst precies op te meten en de bestaande situaties tot in detail vast te leggen. Deze technologie capteert honderdduizenden meetpunten per seconde. Elk punt is een uiterst nauwkeurige xyz-meting. Al deze punten samen vormen een puntenwolk of “Point Cloud”. Daarna zet BC Studio deze puntenwolk om in een Mesh 3D model "as-built".

  • Heb je een idee voor het ontwerpen van de leuning van uw trap of wil je iets veranderen aan een voorwerp, maar je krijgt het niet gevisualiseerd? Bij BC Studio helpen we je graag om wat er in je hoofd zit uit te werken naar een 3D-bestand dat later omgezet kan worden in 2D tekeningen of 3D bestanden om in productie te zetten.

  • Een 3D-printer is een printer die op basis van digitale 3D tekeningen driedimensionale objecten kan produceren. Dit gebeurt door het object laag na laag op te bouwen. Zo kan BC Studio u aan een uitgeprint 3D model helpen.