een screenshot van een 3D Mesh model van een industriële toepassing van een transportband en een toevoerbuis.

Specialist in 3D scanning

3D Scanning

  • Industrie
  • Quality inspection

  • VR
  • Kunst & Design

Dankzij de hoge precisie van onze 3D scanner en de kracht van de software waarin we de 3D scan tot 3D model transformeren, kunnen uw projecten sneller, correcter en dus kost-efficiënter uitgevoerd worden.

Dankzij zijn wendbaarheid, zijn snelheid en zijn nauwkeurigheid van 0.1 mm kan onze draadloze scanner ingezet worden voor een wijd scala aan industriële toepassingen. Zowel voor productverbetering en -reconstructie door reverse engineering, als voor de ontwikkeling van een nieuw product, versnelt uw workflow en verbetert uw precisie aanzienlijk met een 3D model van BC Studio.

BC Studio levert u een 3D model in verschillende formaten die u vlot kan inladen in uw CAD- en CAM-software. Zo kan u in uw eigen software op het model verder tekenen. De meest voorkomende formaten die hiervoor kunnen aangeleverd worden zijn OBJ en STL. Om het verder tekenen te vergemakkelijken, kunnen we u ook een STEP-bestand aanleveren bestaande uit (freeform) planes, cilinders en cones die in onze software getekend werden op het 3D model. Het is ook mogelijk om te kiezen voor een as-built model (solid body) in STEP, IGES, SAT, … Indien u een 3D print wenst te (laten) maken, kiest u best voor een 3D model in OBJ- of STL-formaat.