van idee naar uitvoering

Wij staan voor u klaar

Hieronder ontdekt u in detail hoe we samen uw 3D project tot stand brengen.

Gratis offerte

Neem vrijblijvend contact met ons op via dit formulier en omschrijf zo duidelijk mogelijk wat u juist nodig heeft. Indien u meer begeleiding nodig heeft, kan u ons ook vragen dat wij contact met u opnemen. Dan bekijken we samen wat we voor u kunnen doen.

We bezorgen u zo snel mogelijk en gratis een gedetailleerde offerte op basis van uw wensen en noden.

Een pictogram van een beschreven blad papier met een pen die het blad ondertekend.
Een pictogram van een 3D hand scanner (Artec LEO)

3D Scan

Nadat wij een getekende offerte van u ontvangen hebben, kunnen we overgaan tot het scannen.

Indien het voorwerp gemakkelijk vervoerd kan worden, gebeurt het inscannen in ons kantoor. Het adres van ons kantoor vindt u hier.

Is uw voorwerp te groot of kan het niet vervoerd worden, komt een specialist van BC Studio bij u ter plaatse scannen.

De tijd die het scannen inneemt is afhankelijk van de grootte en de complexiteit van het te scannen object.

Bewerking

Nadat wij een 3D scan gemaakt hebben, gaan wij de scan met onze gespecialiseerde software verwerken en bewerken om er een volwaardig 3D model van te maken. De tijd die hiervoor nodig is, is afhankelijk van het doel dat u met het 3D model voor ogen heeft.

Indien u een 3D model nodig heeft voor visualisatie (zoals bv. op een website of webshop) is de bewerking van de 3D scan namelijk anders dan wanneer u een 3D model nodig heeft om in te laden in een CAD-programma of als het model dient als input voor een 3D print.

Een pictogram van een beeldscherm waarop een 3D model van buizen is op afgebeeld.
Een pictogram van een beeldscherm waarop een 3D model van een hond is op afgebeeld.

3D Model

We leveren uw 3D model binnen de afgesproken tijd in het door u gevraagde formaat. Dit formaat is net zoals de bewerking in de vorige stap afhankelijk van wat u met het 3D model wenst te doen.

Indien het 3D model dient om rechtstreeks op een website geplaatst te worden, leveren we u het model in OBJ-formaat (model in werkelijke kleuren) of STL-formaat (zonder kleur).

Wenst u het 3D model in te laden in CAD-software of een vergelijkbaar tekenprogramma om op het model verder te tekenen, leveren we u een OBJ- of STL-bestand aan. Indien u een as-built model verkiest (solid body) vormen we dit STL-bestand om tot een STEP, IGES, SAT, …

Het ideale formaat om een 3D print te maken, is OBJ of STL. Indien u wenst kunnen wij ook zorgen voor het 3D printen van uw model. De maximale afmetingen die wij kunnen printen zijn (in cm) 22 (L) x 22 (B) x 27 (H). Voor meer info omtrent het 3D printen, neemt u best contact met ons op.